E-MAIL: info@atelier6.nl

© COPYRIGHT 2014 ATELIER6

ALGEMENE VOORWAARDEN DISCLAIMER

Website laten maken door Best4u Group B.V.

DE PASSIE VAN OLGA DE RUITER

In deze rubriek willen we mensen aan het woord laten die iets te vertellen hebben over hun creatieve hobby. Leden van Atelier 6 kunnen hier het woord nemen, maar ook mensen die geen lid zijn van A6. Een OPEN PODIUM zogezegd.
 

Mijn PASSIE  is KLEI.

Klei in de ruimste zin. Het mooie van klei is dat het zo veelzijdig is. Zo kneedbaar, letterlijk maar ook in een ruimere zin. Je kunt er gewone dagelijkse dingen van maken, dingen die je kunt gebruiken zoals een drinkkom of inmaakpot. En dat gebeurt al eeuwen op ongeveer gelijke wijze door alle volkeren over de hele wereld!!!

Fascinerend toch?

Je kunt er ook je gevoelens in leggen door het te vormen tot datgene wat je wilt laten zien . Dat beeld met die uitstraling!

Door de keuze van de soort klei kan je precies laten zien wat je bedoelt. Het serene gracieuze wit van het porselein vertelt een ander verhaal dan de robuuste grove chamotte.

En dan de verdere verwerking.

Natuurlijk kan je in je eentje lekker in je atelier bezig zijn. Zorgvuldig vormen, met aandacht decoreren en glazuren, bakken en een prachtig resultaat bereiken. Maar je kunt ook een feest bouwen van aarde, vuur en water!!!

Kan het nog mooier, met elkaar lekker bezig zijn met Raku stoken, of een pitfire,  een groot vuur bouwen en je werk daarin bakken, of een andere wijze van primitief stoken.

En dan samen de resultaten bekijken en je steeds weer laten verwonderen dat het toch weer anders is geworden…. Dat kan allemaal met klei… Klei brengt mensen samen.

Ik werk nu bijna 50 jaar met klei en nog steeds daagt het materiaal mij uit te zoeken naar nieuwe toepassingen. Op het moment werk ik met grafische technieken op klei. Een oneindig gebied ligt weer voor mij. En mijn opgedane ervaring dan weer door te geven aan anderen geeft mij veel voldoening.

Ik hoop het nog een poos te kunnen doen en het einde???  Dan worden we KLEI.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Meld je nu aan en blijf altijd op de hoogte

Email

Programma

Middag:

  • Tekenen/schilderen (cursus)

Avond:

  • Beeldhouwen in hout (cursus/werkgroep)

  •  Fotografie beginners (cursus - voorjaar)

  • Tekenen/schilderen (werkgroep/cursus)

 

Lees meer

ACTUEEL

Atelierruimte te huur

Atelier 6 heeft mooie atelierruimtes die niet altijd in gebruik zijn. Leden van Atelier 6 hebben de mogelijkheid om atelierruimte te huren, mits de ruimte niet in gebruik is door een werkgroep of cursus. Zie hieronder voor de afspraken.

Het is voor leden van A6 mogelijk om een atelierruimte te huren waarbij onderstaande prijzen en voorwaarden gelden.
 Atelier 1 110 m˛ € 12,50 / uur
 Atelier 2 100 m˛ € 12,50 / uur
 Atelier 3 110 m˛ € 12,50 / uur
 Atelier 4 30 m˛ € 7,50 / uur

 Deze mogelijkheid geldt alleen voor leden.
 Een atelierruimte kan uiteraard alleen verhuurd woorden als deze op dat moment niet in gebruik is door een werkgroep of als er een cursus is gepland.
 Per activiteit wordt € 50,00 aan schoonmaakkosten in rekening gebracht tenzij de ruimte weer geheel schoongemaakt wordt achtergelaten.
 Men dient zelf voor catering te zorgen.
 Er is geen wifi en service aanwezig.
 Materiaal gebruik van A6 eventueel op aanvraag.

Indien men gebruik wil maken van deze mogelijkheid kan men een verzoek indienen via paulloof@gmail.com onder vermelding van de gewenste dag en gewenste tijdsduur.Lees meer

Samenwerking met Kunstkerk

Door een gedwongen verhuizing in 2016 van zowel Kunstkerk Heerhugowaard als Atelier 6 hebben deze twee organisaties elkaar als het ware gevonden. Ging Atelier 6 van Zuid Scharwoude naar de Daltonstraat 11 (Heerhugowaard), zo ging de Kunstkerk van het Gemeentehuis naar Stationsweg 53. Beide organisaties hebben met alle hens aan dek een huzarenstukje verricht. Alle vrijwilligers hebben enorm veel energie gestopt in verbouwing en aanpassingen. Om maar niet te spreken van vergaderingen en alle obstakels die genomen moesten worden. Nu de rust weer een beetje is weergekeerd werd het tijd om eens te kijken welke raakvlakken beide creatieve instellingen hebben. Die zijn er genoeg.

Atelier 6 richt zich vooral op cursussen en workshops, denk aan tekenen, schilderen, fotografie, etsen. Zie www.atelier6.nl.

De Kunstkerk richt zich op kunstuitleen, kunstverkoop, kunstcadeauwinkel, educatie, lezingen en workshops. Zie www.kunstkerkheerhugowaard.nl.

Er is afgesproken direct te starten met het linken van elkaars nieuwsbrieven en websites. Zo blijven abonnees van de Kunstkerk en leden van Atelier 6 op de hoogte van elkaars programma’s. Het uitwisselen van ideeën kan weer ten goede komen van bijvoorbeeld Kunstroutes, open dagen en exposities. Ook op het gebied van kennis en ervaring kunnen beide organisaties van elkaar profiteren. In de kunstcadeauwinkel is al werk opgenomen van Inge Hergarden van Atelier6.

Kom langs en geniet van kunst aan de Stationsweg 53.https://www.kunstkerkheerhugowaard.nl/ Lees meer

Word vriend van Atelier 6

Wij gaan onze activiteiten uitbreiden en zijn op zoek naar mensen en bedrijven die Atelier 6 een warm hart toedragen. Doet u dat? Wel, laat dat zien en
Word Vriend van Atelier 6!

Vriend van A6 kunt u al worden door een jaarlijkse bijdrage:
particulieren worden Bronzen Vriend vanaf € 10,- of Zilveren Vriend vanaf € 100,-
ondernemers en bedrijven worden Gouden Vriend vanaf € 200,-
Meer bijdragen mag uiteraard ook!http://www.atelier6.nl/vriend Lees meer
Lees meer