E-MAIL: info@atelier6.nl

© COPYRIGHT 2014 ATELIER6

ALGEMENE VOORWAARDEN DISCLAIMER

Website laten maken door Best4u Group B.V.

Over ons

Wat is Atelier6 creatief
Atelier6 is een creativiteitscentrum, veel disciplines omvattend, opgezet en geleid door vrijwilligers, door kunstenaars en voor ieder die de ‘kunst’ wil leren.
Voorop staat het plezier in iets maken, samen werken, elkaar inspireren.

De vereniging wordt gedragen door de leden, zij komen wekelijks bijeen in hun werkgroep, werken naar eigen idee met zo nodig begeleiding door de werkgroep leider.
Daarnaast geeft Atelier6 cursussen om de nodige technieken te leren en heeft ruimte voor het aanbieden van workshops. Veel is mogelijk.
Atelier6 is er voor iedereen, oud en jong, rijk en arm. De drempel laten we bewust laag, lidmaatschap en cursusgeld moet binnen ieders bereik liggen

Waar is Atelier6 creatief
Sinds 1980 gevestigd in Langedijk, eerst op de bovenverdieping van de voormalige Zuidschool, daarna in de leegstaande Mavo aan de Kerklaan en na de bouw van CEC De Binding medegebruiker van dit prachtige gebouw tegenover het gemeentehuis van Langedijk.
De Binding, Cultureel Educatief Centrum, groots opgezet, grootse plannen maar als het geld ‘op’ is, vallen al deze mooie plannen in het Langedijker water en is Atelier6 genoodzaakt te verhuizen.
En nu is Atelier6 gehuisvest in de Daltonstraat 11A, net over de brug naar Heerhugowaard, op de grens van Dijk en Waard.  Met vereende krachten hebben A6ers daar de bovenverdieping verbouwd tot mooie ateliers, met veel bergruimte en een lift.

Wat zijn de mogelijkheden bij Atelier6 creatief
Dat zijn er vele: beeldhouwen in hout en steen, boetseren, beeldend vormen, mallen maken, diverse grafische druktechnieken, kalligrafie, fotografie, edelsmeden, tekenen & schilderen, mozaïek, tiffany en textiele werkvormen

Wie zijn die A6ers
A6ers zijn in eerste instantie alle leden, teveel om op te noemen.
Op onze site kunt u kennismaken met de werkgroep begeleiders, het zijn er vele, ieder met een eigen plek bij Atelier6
Het bestuur wordt gevormd door 7 leden, ieder met eigen verantwoordelijkheid maar tezamen zorgen zij voor de continuïteit van de vereniging.

Ons bestuur bestaat uit:

 
Voorzitter Annemiek Hink 06 81586974
Secretaris Liesbeth Veldhuizen 06 53216525
Penningmeester Marianne Bruggeling 072 5616576
Cursus coordinator Marjolein van der Klooster       0226 750753
Werkgroep coordinator      Mariet Steenstra 0226 320030
Bestuurslid     André Zomer 072-5622215
Bestuurslid Paul Loof 0226-353721

 

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Meld je nu aan en blijf altijd op de hoogte

Email

Programma

Middag:

  • Tekenen/schilderen (cursus)

Avond:

  • Beeldhouwen in hout (cursus/werkgroep)

  •  Fotografie beginners (cursus - voorjaar)

  • Tekenen/schilderen (werkgroep/cursus)

 

Lees meer

ACTUEEL

Atelierruimte te huur

Atelier 6 heeft mooie atelierruimtes die niet altijd in gebruik zijn. Leden van Atelier 6 hebben de mogelijkheid om atelierruimte te huren, mits de ruimte niet in gebruik is door een werkgroep of cursus. Zie hieronder voor de afspraken.

Het is voor leden van A6 mogelijk om een atelierruimte te huren waarbij onderstaande prijzen en voorwaarden gelden.
 Atelier 1 110 m˛ € 12,50 / uur
 Atelier 2 100 m˛ € 12,50 / uur
 Atelier 3 110 m˛ € 12,50 / uur
 Atelier 4 30 m˛ € 7,50 / uur

 Deze mogelijkheid geldt alleen voor leden.
 Een atelierruimte kan uiteraard alleen verhuurd woorden als deze op dat moment niet in gebruik is door een werkgroep of als er een cursus is gepland.
 Per activiteit wordt € 50,00 aan schoonmaakkosten in rekening gebracht tenzij de ruimte weer geheel schoongemaakt wordt achtergelaten.
 Men dient zelf voor catering te zorgen.
 Er is geen wifi en service aanwezig.
 Materiaal gebruik van A6 eventueel op aanvraag.

Indien men gebruik wil maken van deze mogelijkheid kan men een verzoek indienen via paulloof@gmail.com onder vermelding van de gewenste dag en gewenste tijdsduur.Lees meer

Samenwerking met Kunstkerk

Door een gedwongen verhuizing in 2016 van zowel Kunstkerk Heerhugowaard als Atelier 6 hebben deze twee organisaties elkaar als het ware gevonden. Ging Atelier 6 van Zuid Scharwoude naar de Daltonstraat 11 (Heerhugowaard), zo ging de Kunstkerk van het Gemeentehuis naar Stationsweg 53. Beide organisaties hebben met alle hens aan dek een huzarenstukje verricht. Alle vrijwilligers hebben enorm veel energie gestopt in verbouwing en aanpassingen. Om maar niet te spreken van vergaderingen en alle obstakels die genomen moesten worden. Nu de rust weer een beetje is weergekeerd werd het tijd om eens te kijken welke raakvlakken beide creatieve instellingen hebben. Die zijn er genoeg.

Atelier 6 richt zich vooral op cursussen en workshops, denk aan tekenen, schilderen, fotografie, etsen. Zie www.atelier6.nl.

De Kunstkerk richt zich op kunstuitleen, kunstverkoop, kunstcadeauwinkel, educatie, lezingen en workshops. Zie www.kunstkerkheerhugowaard.nl.

Er is afgesproken direct te starten met het linken van elkaars nieuwsbrieven en websites. Zo blijven abonnees van de Kunstkerk en leden van Atelier 6 op de hoogte van elkaars programma’s. Het uitwisselen van ideeën kan weer ten goede komen van bijvoorbeeld Kunstroutes, open dagen en exposities. Ook op het gebied van kennis en ervaring kunnen beide organisaties van elkaar profiteren. In de kunstcadeauwinkel is al werk opgenomen van Inge Hergarden van Atelier6.

Kom langs en geniet van kunst aan de Stationsweg 53.https://www.kunstkerkheerhugowaard.nl/ Lees meer

Word vriend van Atelier 6

Wij gaan onze activiteiten uitbreiden en zijn op zoek naar mensen en bedrijven die Atelier 6 een warm hart toedragen. Doet u dat? Wel, laat dat zien en
Word Vriend van Atelier 6!

Vriend van A6 kunt u al worden door een jaarlijkse bijdrage:
particulieren worden Bronzen Vriend vanaf € 10,- of Zilveren Vriend vanaf € 100,-
ondernemers en bedrijven worden Gouden Vriend vanaf € 200,-
Meer bijdragen mag uiteraard ook!http://www.atelier6.nl/vriend Lees meer
Lees meer