Creatieve kalligrafie/handlettering

Omschrijving cursus

Ben je geïnteresseerd in kalligrafie, handletteren, of teken je graag letters? Volg dan eens een cursus
kalligrafie bij Atelier 6.
Kalligraaf Margreet Wanst leert je, naar eigen wens, de traditionele kalligrafie, handletteren of letter-
tekenen.
Je zult tijdens de lessen ontdekken dat kalligrafie een levende kunstvorm is, die gecombineerd kan
worden met allerlei andere technieken. Tijdens de kalligrafielessen komt dan ook niet alleen het
kalligraferen van teksten aan bod, maar wordt er, als je wilt, ook gewerkt met aquarel, acryl,
stempels, foto’s enz. Samen met de door jou geschreven teksten zijn dit de ingrediënten voor
eigentijds werk.
Er wordt gewerkt in kleine groepjes en de begeleiding is individueel en wordt afgestemd op jouw
wensen en keuzes.

Benodigdheden

Het materiaal dat je nodig hebt voor de cursus kun je bij aanvang van de 1 e les bij Margreet aanschaffen.
De kosten voor dit pakketje bedraagt ongeveer € 7,50.

kali_2

Werk van Marije: aan elkaar geschreven hoofdletters, uncialen, met daarom een rand vrij verwerkt Keltisch vlechtwerk. Eigen fantasie gebruiken ! Zij heeft zich vanuit haar interesse in kunst en geschiedenis bij de werkgroep aangesloten, eerst de cursus gedaan om het tekenen van de letters te leren, de basis. Daarna haar eigen creativiteit ingebracht en mooie werken gemaakt. Zij vindt het kalligraferen heel relaxed en fijn om te doen.

kali-3

Werk van Henk: op zoek naar inspiratie kwam hij bij ‘De 4 jaargetijden in Langedijk’… Niet zomaar een opzetje, research ging er aan vooraf, dan de schetsen op papier, teksten erbij zoeken of maken, het eindproduct komt dan op een (kunst)perkament papier. Inspanning geeft hier ontspanning! Tijd is niet belangrijk.

kali-4

Werk van Muus: Zo zie je maar waar dat al niet toe leiden kan. Nu is hij een meester in het tekenen van letters, het verluchtigen en versieren, het maken van composities. Muus Kramer, leider van de Werkgroep, is al zo’n 35 jaar bezig met deze kunst, ooit begonnen omdat zijn grote broer zo’n mooi schuinschrift leerde schrijven op school en hem zelf blokschrift werd aangeleerd.

Wat heb je nodig?

kali-5
kali-6

Wat tekenmaterialen als potloden, diverse pennen, penseel, inkt en verf, concentratie en inspiratie, gevoel voor compositie.
En een vaste hand? Nee ! juist een losse, ontspannen hand doet het beter.
De aanwezige leden zijn geconcentreerd aan het werk. Toch is er ook tijd en aandacht voor elkaar, een kopje thee voor een van de leden die even komt buurten omdat ze tijdelijk geblesseerd is. Een afspraak om gezamenlijk lekker te gaan eten, dat en het elkaar inspireren zijn de toegevoegde waarden van de werkgroep.

Ook eens komen kijken, wellicht meedoen? De groep is elke woensdagavond van 19.30 tot 21.30 aan het werk, loop er eens binnen, er is nog plaats voor nieuwe leden en cursisten.