Over Atelier 6

Wat is Atelier 6

Atelier 6 is een, door vrijwilligers opgezet en geleid, creativiteitscentrum in Heerhugowaard, waar tal van disciplines worden beoefend. Voorop staat het samenwerken en elkaar inspireren. Cursussen en werkgroepen worden begeleid door kunstenaars en zijn voor iedereen die de ‘kunst’ wil leren. We zijn reeds sinds 1980 actief.

westgevel pand A6

De vereniging wordt gedragen door de leden. Zij komen wekelijks bijeen in hun werkgroep, werken daar naar eigen idee met zo nodig begeleiding door de werkgroepleider. Daarnaast geeft Atelier6 cursussen om de nodige technieken te leren en heeft ruimte voor het aanbieden van workshops. Veel is mogelijk. Atelier6 is er voor iedereen, oud en jong, rijk en arm. De drempel laten we bewust laag, lidmaatschap en cursusgeld moet binnen ieders bereik liggen.

Waar kunt u Atelier 6 vinden

Met een oorsprong in Langedijk is Atelier 6 nu gehuisvest aan de Daltonstraat 11a in Heerhugowaard. Op de grens van Dijk en Waard vindt u ons op een prachtige locatie. Een gebouw met ruime, goed geoutilleerde ateliers biedt de mogelijkheid voor cursussen en werkgroepen van diverse disciplines. De locatie biedt tevens een ruime parkeergelegenheid en is voorzien van een lift voor minder valide bezoekers.

Wat zijn de mogelijkheden bij Atelier 6

Bij Atelier 6 kunt u terecht voor een breed scala aan creatieve werkvormen. Beeldhouwen, boetseren, beeldend vormen, mallen maken, diverse grafische druktechnieken, fotografie, edelsmeden, tekenen & schilderen, mozaïek, tiffany, textiele vormgeving zijn slechts enkele onderdelen van het creatieve palet van Atelier 6. Of u nu aan een cursus deel wilt nemen of uw creatieve vaardigheden wilt verdiepen in een werkgroep, bij Atelier 6 krijgt u altijd deskundige begeleiding van ervaren docenten en werkgroepleiders. U bent van harte welkom om eens een kijkje bij Atelier 6 te nemen!

Wie zijn de A6’ers

A6’ers zijn alle leden en dat zijn er teveel om op te noemen. Op deze website kunt u kennismaken met de docenten en werkgroepleiders die allen een eigen plek hebben bij Atelier 6. Het bestuur wordt gevormd door leden, ieder met een eigen verantwoordelijkheid maar tezamen zorgen zij voor de continuïteit van de vereniging!

Voorzitter
Secretaris
Penningsmeester
Cursus coördinator
facilitair
Evenementen coördinator
Hanna Tjerks
Ellen Jongkind
Simone Dekker
Marion Bakker
Paul Loof
Kees Schuil
06 .4262.8479
06.2452.5587
06.5353.7753
06.4038.9275
06.2317.9377
06.5702.4115
voorzitter@atelier6.nl
secretaris@atelier6.nl
penningmeester@atelier6.nl
cursussen@atelier6.nl
facilitair@atelier6.nl
evenementen@atelier6.nl