pottenbakken op de draaischijf

Omschrijving werkgroep

Serviesgoed en potten in alle soorten en maten vervaardigen op de pottenbakschijf is een trend. Er is op de vrijdag- en zaterdagochtend een werkgroep pottenbakken voor leden die ervaren zijn met deze techniek.
Er zijn 8 draaischijven beschikbaar. Bij voldoende belangstelling van leden die voldoende ervaring hebben met het werken op de draaischijf, zal worden
gekeken naar de mogelijkheid om nog een extra werkgroep pottenbakken te starten.

De werkgroepen pottenbakken op de draaischijf worden begeleid door een werkgroep begeleider bij wie je altijd terecht kunt voor hulp en advies. Deze werkgroep begeleiders zijn geschoolde leerkrachten of mensen die opgeleid zijn binnen Atelier6 en over veel ervaring beschikken.

Atelier6 beschikt over veel apparatuur zoals 8 pottenbakschijven en twee grote elektrische ovens. Als je zelf een oven hebt, bak je gewoon zelf thuis.

Je kunt lid worden van een werkgroep pottenbakken als je eerst een aantal cursussen pottenbakken hebt gevolgd. De cursusdocenten kunnen je vertellen wanneer je voldoende ervaring hebt om zelfstandig als lid deel te nemen aan een werkgroep.

Als lid van de werkgroep pottenbakken worden er namelijk van jou ook enkele dingen verwacht. Je moet beschikken over de basisvaardigheden van pottenbakken, zoals centreren, 10 cm optrekken en walken. Daarnaast heb je kennis van het gebruik van gereedschap en machines. Over hoeveel ervaring beschik je en kun je zelfstandig een werkstuk vervaardigen. Je vindt het leuk om samen te werken en wilt je creativiteit, kennis en ervaring delen. Na een gesprekje en eventueel een proefperiode heeft de werkgroep begeleider de beslissende stem.

We hopen dat bovenstaande aantrekkelijk is voor jou en je onze vereniging komt versterken; je bent van harte welkom.

Als je nog niet ervaren bent, kun je altijd eerst een cursus pottenbakken gaan doen bij A6.

Benodigdheden

In overleg met de werkgroepleider.

Bijzonderheden

Gereedschap en verbruiksmaterialen zijn voor eigen rekening. Voor het gebruik van sommige faciliteiten, zoals klei-ovens om jouw werkstukken te laten bakken, wordt een extra bijdrage gevraagd. In enkele gevallen zijn materialen bij de werkgroepleider te koop.

Extra informatie over het lidmaatschap van een werkgroep.

Je kunt deelnemen aan een werkgroep van Atelier 6 wanneer je over de nodige ervaring op het betreffende vakgebied beschikt. Door jouw inschrijving voor een werkgroep ben je tevens lid van Atelier 6 (dit in tegenstelling tot deelnemers aan cursussen en workshops). Via deze link leest u alles over het lidmaatschap van Atelier 6.

Aanmeldingsformulier werkgroep: pottenbakken op de draaischijf

Wilt u zich inschrijven voor deze werkgroep "pottenbakken op de draaischijf"? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier geheel in. Na ontvangst van het formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Inschrijven