Etsen – linoleum druk

Omschrijving werkgroep

Wij werken in een prettige sfeer met diverse druktechnieken zoals: etsen, linosnede, houtsnede en combinaties hiervan.

Wat is etsen?
Het is een diepdruk waarbij een tekening op een zinken plaat wordt gezet en daarna in een bad met salpeterzuur wordt gelegd. De uitgebeten lijnen in de zinken plaat worden ingeinkt en afgeslagen, de inkt blijft in de uitgebeten lijnen zitten. Daarna wordt de plaat op vochtig papier afgedrukt. Voor het drukken hebben wij 2 prachtige etspersen.

Het is geen moeilijke techniek, iedere beginner kan het leren. Ook is het niet noodzakelijk om heel goed te kunnen tekenen, overtrekken van een foto kan altijd.

Voor gevorderden zijn er nog vele bewerkingen zoals : aquatint, vernis-mou, mezzo-techniek, solderen die het geheel spannend en persoonlijk maken.

Nieuwe leden zijn van harte welkom in onze werkgroep en ook de cursussen worden op de donderdagavond gegeven door Christine. Naast de etstechniek komt het linoleum snijden en afdrukken op de donderdagavond ook aan bod.

Volgt U een cursus dan krijgt U persoonlijke begeleiding en mocht U verdergaan als werkgroep lid dan is het de bedoeling dat U zelfstandig werkt. De werkgroep leiders staan wel altijd klaar om te helpen waar nodig.

Dit mooie oude ambacht is de moeite waard om te proberen.

Benodigdheden

Gereedschap en verbruiksmaterialen zijn voor eigen rekening.

Bijzonderheden

Voor het gebruik van sommige faciliteiten kan een extra bijdrage worden gevraagd. In enkele gevallen zijn materialen bij de werkgroepleider te koop.

Extra informatie over het lidmaatschap van een werkgroep.

U kunt deelnemen aan een werkgroep van Atelier 6 indien u over de nodige ervaring op het betreffende vakgebied beschikt. Door uw inschrijving voor een werkgroep bent u tevens lid van Atelier 6 (dit in tegenstelling tot deelnemers aan cursussen en workshops). Via deze link leest u alles over het lidmaatschap van Atelier 6.

Aanmeldingsformulier werkgroep: Etsen – linoleum druk

Wilt u zich inschrijven voor deze werkgroep "Etsen – linoleum druk"? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier geheel in. Na ontvangst van het formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Inschrijven