Tekenen en schilderen

Omschrijving werkgroep

Heeft u ervaring met tekenen en schilderen en kunt u zelfstandig werken? Wilt u zich verder bekwamen in het tekenen en/of schilderen en dat het liefst doen in een groep met enthousiaste leden, die elkaar stimuleren tot creatieve uitspattingen? Kies dan voor de werkgroep tekenen en schilderen van Atelier 6!

Tekenen en schilderen, veelzijdig tot in het detail!

In de werkgroep van Sietse Wiersma werken de leden in verschillende technieken (olieverf, acrylverf). Fijnschilderen, naturalistisch en realistisch zijn trefwoorden voor deze groep.

In de werkgroep van Anneke van Santen kan je naar eigen wens en ervaring gaan tekenen of schilderen. Dus zelf je onderwerp kiezen -of voorkeur van techniek toepassen. De leden van de groep inspireren elkaar, bieden oplossingen aan en helpen elkaar verder. Soms kan er een gezamenlijk een onderwerp of techniek worden gekozen maar de nadruk ligt op zelfstandig werken.

De leden van de teken-en schilder werkgroepen op de dinsdag-en woensdag morgen (begeleider Lieke de Rooy) bepalen zelf wat, waarmee en hoe ze hun werkstukken maken. De technieken en werkwijzen zijn dus heel divers. Van realistisch, geabstraheerd tot non figuratief en van potlood, kleurpotlood en pastelkrijt tot acryl-en olieverf.

Gedurende het jaar zijn er een paar keer cursusachtige gezamenlijke onderwerpen zoals bijvoorbeeld buiten tekenen, stilleven, zelfportretten, wolkenluchten, tekenen van opgezette vogels, abstraheren en indien van toepassing kan er aandacht besteed worden aan kunstgeschiedenis / kunstbeschouwing.

Minstens één maar per jaar is er een excursie naar een museum, bijvoorbeeld Kranenburg in Bergen, Stedelijk Museum Alkmaar of Teijlers Museum in Haarlem

Benodigdheden

In overleg met de werkgroepleider.

Bijzonderheden

Gereedschap en verbruiksmaterialen zijn voor eigen rekening. Voor het gebruik van sommige faciliteiten kan een extra bijdrage worden gevraagd. In enkele gevallen zijn materialen bij de werkgroepleider te koop.

Extra informatie over het lidmaatschap van een werkgroep:

U kunt deelnemen aan een werkgroep van Atelier 6 indien u over de nodige ervaring op het betreffende vakgebied beschikt. Door uw inschrijving voor een werkgroep bent u tevens lid van Atelier 6 (dit in tegenstelling tot deelnemers aan cursussen en workshops). Via deze link leest u alles over het lidmaatschap van Atelier 6.

Aanmeldingsformulier werkgroep: Tekenen en schilderen

Wilt u zich inschrijven voor deze werkgroep "Tekenen en schilderen"? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier geheel in. Na ontvangst van het formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Inschrijven