Linoleum druk

Omschrijving cursus

In een cursus van 8 weken komen verschillende technieken aan bod die met het linoleum snijden te maken hebben. We beginnen meestal vrij eenvoudig met een druk in één tint. Later als men wat beter bedreven is kan men ook de reductietechniek beoefenen. Het is een heel veelzijdige druktechniek die toch redelijk eenvoudig aan te leren is. Ook voor mensen die niet heel goed kunnen tekenen is het goed te doen.

In deze cursus linoleum druk leert u in diverse soorten linoleum snijden en gutsen. U maakt zwart/wit drukken maar er kan ook in kleur gewerkt worden. Linoleum snijden is een oude grafische techniek waarmee u uw kunstwerk in oplage kunt drukken.

De begeleiding tijdens de cursus is persoonlijk en aangepast aan het niveau van de cursist. Later wanneer men de techniek beter onder de knie heeft is het mogelijk zelfstandiger te werken en naar een werkgroep over te stappen.

Benodigdheden

Er hoeven voor deze cursus geen materialen te worden meegenomen.

Bijzonderheden

De cursus op de zaterdagochtend wordt door Rien Bakker tijdens de werkgroep “steendruk” gegeven.

Aanmeldingsformulier cursus: Linoleum druk

Wilt u zich inschrijven voor de cursus "Linoleum druk"? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier geheel in. Na ontvangst van het formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Inschrijven