Etsen

Omschrijving cursus

Er wordt een tekening gemaakt op een zinken plaat en deze wordt geëtst in salpeterzuur. De tekening die nu in de plaat is geëtst wordt ingeïnkt en onder hoge druk op speciaal papier afgedrukt. Het boeiende is dat iedere afdruk anders is omdat het allemaal handwerk is.

Ook is het leuk om een aantal afdrukken van dezelfde tekening te maken. Er zijn vele mogelijkheden, zoals aquatinten/mezzotechniek/suikeraquatint/solderen enz. Het is verrassend werken en ja, je handen worden vies.

In deze cursus van 10 lessen leer je hoe je een plaat zink moet voorbereiden, bewerken en hoe je een tekening kan overbrengen. We beginnen met een lijnets en daarna volgt het proces van in inkten, afslaan en uiteindelijk afdrukken op de pers.
Het resultaat is altijd leuk en verrassend!
Daarna gaan we verder met een aquatint en een dubbeldruk.

Kortom een leuke, boeiende en ambachtelijke cursus voor wie niet bang is voor vieze handen!

Benodigdheden

Tijdens de volgende lessen wordt besproken wat er verder aan materiaal moet worden meegenomen.

Bijzonderheden

De kosten voor deze cursus zijn exclusief kosten voor materialen! Voor materialen rekenen op € 25,00 en kunnen bij de docent worden aangeschaft.

Aanmeldingsformulier cursus: Etsen

Wilt u zich inschrijven voor de cursus "Etsen"? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier geheel in. Na ontvangst van het formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Inschrijven