boetseren

Omschrijving werkgroep

Introductie voor deelname aan de werkgroepen “boetseren”.

In de loop van de tijd zijn er bij Atelier6 vier werkgroepen ontstaan die zich bezighouden met handgevormde van kunstwerken in klei.
Het werk dat gemaakt wordt is zeer divers.
Er worden beelden van mens en dier gemaakt, portretten geboetseerd. Anderen zoeken het in abstracte vormgeving of het creëren van serviesgoed. Zo heeft een ieder zijn eigen voorkeur en komt
ieder tot zijn recht.
Als lid van een werkgroep bepaal je je eigen koers en maak je iets wat je zelf leuk vindt.

De werkgroepen boetseren/handvormen worden begeleid door een werkgroep begeleider bij wie je altijd terecht kunt voor hulp en advies. Deze werkgroep begeleiders zijn geschoolde leerkrachten of mensen die opgeleid zijn binnen Atelier6 en over veel ervaring beschikken.

Atelier6 beschikt over veel apparatuur zoals een kleiwals, druk- en gietmallen, spuitcabine en spuit en twee grote elektrische ovens.
Als je zelf een oven hebt, bak je gewoon zelf thuis.

Als je lid wilt worden van een werkgroep boetseren worden er van jou ook enkele dingen verwacht. Je moet beschikken over de basisvaardigheden van
het boetseren, zoals materiaalkennis van klei en glazuur en het gebruik van gereedschap en machines. En natuurlijk de techniek: hoe bevestig je iets aan elkaar, waar moet je op letten.
Over hoeveel ervaring beschik je en kun je zelfstandig een werkstuk vervaardigen. Je vindt het leuk om samen te werken en wilt je creativiteit, kennis en ervaring delen. Na een gesprekje en eventueel een proefperiode heeft de werkgroep begeleider de beslissende stem.

We hopen dat bovenstaande aantrekkelijk is voor jou en je onze vereniging komt versterken; je bent van harte welkom.

Als je nog niet ervaren bent, kun je altijd eerst een basiscursus boetseren gaan doen bij A6.

Benodigdheden

In overleg met de werkgroepleider.

Bijzonderheden

Gereedschap en verbruiksmaterialen zijn voor eigen rekening. Voor het gebruik van sommige faciliteiten, zoals klei-ovens om jouw werkstukken te laten bakken, wordt een extra bijdrage gevraagd. In enkele gevallen zijn materialen bij de werkgroepleider te koop.

Extra informatie over het lidmaatschap van een werkgroep.

Je kunt deelnemen aan een werkgroep van Atelier 6 wanneer je over de nodige ervaring op het betreffende vakgebied beschikt. Door jouw inschrijving voor een werkgroep ben je tevens lid van Atelier 6 (dit in tegenstelling tot deelnemers aan cursussen en workshops). Via deze link leest u alles over het lidmaatschap van Atelier 6.

Aanmeldingsformulier werkgroep: boetseren

Wilt u zich inschrijven voor deze werkgroep "boetseren"? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier geheel in. Na ontvangst van het formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Inschrijven