Fotografie voor beginners

Omschrijving cursus:

De de cursus fotografie voor beginners bestaat uit 6 theorielessen op donderdagavond en 2 praktijklessen op zondag. De praktijklessen op de zondag duren ± 5 uur waarvan er een buiten en de andere binnen in de atelierruimte bij Atelier 6 zal plaatsvinden.
De opzet van de cursus is als volgt:

  • aanleren van basisvaardigheden, zoals zelf instellen van o.a. diafragma, sluitertijd, ISO-waarde, witbalans en de gevolgen van deze instellingen.
  • Het interpreteren van het histogram, hoe een goede compositie te maken en het werken met scherp/onscherp (scherptediepte).

Bovenstaande gebeurt mede naar aanleiding van foto’s die door de cursisten worden aangeleverd op een USB-stick.

Benodigdheden:

Voor de cursus Fotografie voor beginners heeft u een reflexcamera, systeemcamera of een compactcamera met een mogelijkheid om handmatig de instellingen te wijzigen nodig. Daarnaast is het gebruik van een statief aan te raden.

Bijzonderheden:

De kosten voor deze cursus zijn exclusief €. 15,00 voor het cursusboek. Deze betaalt u tijdens de cursus aan de docent!

De cursusdagen in het najaar van 2019 zijn:

  • 19 en 26 september
  • 3, 6, 17, 24, 27 en 31 oktober

Deze cursus gaat alleen bij voldoende deelname door.

Aanmeldingsformulier cursus: Fotografie voor beginners

Wilt u zich inschrijven voor de cursus "fotografie voor beginners"? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier geheel in. Na ontvangst van het formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.Wilt u zich inschrijven voor de cursus "Fotografie voor beginners"? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier geheel in. Na ontvangst van het formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Inschrijven