Fotografie voor beginners

Omschrijving cursus

De de cursus fotografie voor beginners bestaat uit theorielessen op donderdagavond en praktijklessen op zondagochtend. De praktijklessen op de zondagochtend duren ± 5 uur waarvan er een buiten en de andere binnen in de atelierruimte bij Atelier 6 zal plaatsvinden.
De opzet van de cursus is als volgt:

  • aanleren van basisvaardigheden, zoals zelf instellen van o.a. diafragma, sluitertijd, ISO-waarde, witbalans en de gevolgen van deze instellingen.
  • Het interpreteren van het histogram, hoe een goede compositie te maken en het werken met scherp/onscherp (scherptediepte).

Bovenstaande gebeurt mede naar aanleiding van foto’s die door de cursisten worden aangeleverd op een USB-stick.

Benodigdheden

Voor de eerste les graag een foto die u mooi vindt, uw camera en de gebruiksaanwijzing van die camera meenemen.

Voor de cursus Fotografie voor beginners heeft u een spiegelreflexcamera een spiegellozecamera of een compactcamera met een mogelijkheid om handmatig de instellingen te wijzigen nodig. Daarnaast is het gebruik van een statief aan te raden maar kunnen tijdens deze cursus ook van Atelier-6 in bruikleen worden verkregen.

Bijzonderheden

De kosten voor deze cursus zijn exclusief €. 15,00 voor het cursusboek. Deze betaalt u tijdens de cursus aan de docent!
De cursusdata zijn:

  • 2, 9, 16, 19 en 30 maart
  • 2 en 6 april

Deze cursus gaat alleen bij voldoende deelname door.

Aanmeldingsformulier cursus: Fotografie voor beginners

Wilt u zich inschrijven voor de cursus "fotografie voor beginners"? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier geheel in. Na ontvangst van het formulier nemen wij z.s.m. contact met u op.
Inschrijven