kunst kijken tussen de kunstroutes in

De Kunstkerk heeft met steun van de gemeente een spiksplinternieuwe website ontwikkeld: www.kunsttekijkindijkenwaard.nl. Op deze website kan elke, in Dijk en Waard werkende, kunstenaar een gratis pagina krijgen om zichzelf met de eigen kunst te presenteren. Het maakt niet uit of de kunstenaar als amateur of professional werkt.
Meer belangstelling voor kunst.
Kunstliefhebbers kunnen op de website op zoek naar kunst die hen aanspreekt. Via de website worden kunstliefhebbers niet alleen attent gemaakt op de eigen website van kunstenaars of social media, maar is er ook nadrukkelijk de mogelijkheid om bij de kunstenaar langs te komen. Via een contactformulier op de pagina van een kunstenaar naar keuze, kunnen bezoekers rechtstreeks een bezoekje plannen op een moment dat beiden uitkomt. Leuk toch, eigen kunstfans over de vloer? Wie weet schaffen de bezoekers iets bij de kunstenaar aan. Dan zie je ze met jouw kunst onder de arm naar huis gaan om hun interieur te verfraaien.
De succesvolle Atelier- en Kunstroutes blijven uiteraard eens per twee jaar doorgaan. Dit is echt een extra mogelijkheid om tussentijds kunstbezoek en een eventuele mini-route op afspraak te plannen.
Hoe werkt het?
Deelname aan de website 'Kunst te kijk in Dijk en Waard' is helemaal gratis. Wel zijn er een paar spelregels die je met de Kunstkerk (de organisator van de website) aangaat. Zodra de kunstenaar die accordeert, kan hij/zij inschrijven.
Medewerkers van de Kunstkerk voeren vervolgens de gegevens in op de website. De Kunstkerk belooft dat zij de website actueel houdt en zal zorgen voor publiciteit. De website kan ook meeliften op de fusiecampagne van de gemeente.
Wil je meedoen of ken je kunstenaars die mee willen doen?
Hoe meer kunstenaars meedoen hoe interessanter het wordt om de website te bekijken en des te meer belangstelling er zal zijn voor ieders werk. Hoe geweldig zou het zijn als uiteindelijk alle kunstenaars uit Dijk en Waard op deze nieuwe website hun mooiste werk laten zien? Via de link kom je bij de spelregels waarna je je aan kunt melden.
Ook voor exposities.
Kunst te kijk in Dijk en Waard biedt ook de gelegenheid om exposities in de gemeente aan te kondigen. Gebruik daarvoor de knop ‘Meld hier uw expositie aan’ op de website.
Heb je nog vragen, opmerkingen of suggesties? Ook die horen we graag.
Met vriendelijke groet namens Kunst te Kijk in Dijk en Waard,
Peter van der Horst (vrijwilliger Kunstkerk), tel. 06-28650054
Claudia Honselaar (coördinator Kunstkerk)

Sietse Wiersma-1