Boetseren

Omschrijving cursus

Een cursus boetseren voor beginners en gevorderden waarbij de begeleiding is afgestemd op het niveau van de cursist.

In deze cursus maak je kennis met het fascinerende materiaal “KLEI”. Klei is een oeroud basis materiaal waar al sinds mensen heugenis gebruiksvoorwerpen van worden gemaakt.

Het met eigen handen vormen van een object uit klei is een bijzondere en steeds weer verrassende ervaring. Holle vormen opbouwen met kleirollen, werken met drukmallen of gietmallen. Of gewoon uit een blok klei werken. Dit is vaak een eerste aanzet tot het maken van een schaal, vaas, dier, of je laat je inspireren door abstracte vormen.

Je werkt in een kleine groep waarin je vanaf het begin wordt begeleid in het maken van je eigen zelf gekozen onderwerp. De aanwezigheid van een kleiwals en de vele mallen maken het werk eenvoudiger. Tijdens het werken leer je verschillende technieken en handige kneepjes waardoor een goed eindresultaat mogelijk is. Na een droog periode wordt je werk gebakken en volgt de afwerkingsfase.

Wat wil je? Afwerken met engobe, oxide, glazuur of Raku stoken? Er zijn veel mogelijkheden die we in de les bespreken. Je krijgt adviezen bij het kiezen en aanschaffen van glazuren om miskopen te voorkomen. Glazuur is een heel breed spectrum en het kost jaren ervaring om het proces echt te begrijpen, dat kan niet in 10 lessen, maar je krijgt waar mogelijk advies.

Tot slot, het werkstuk is klaar. Dan nogmaals in de oven en wachten op het eind resultaat.

Mogelijk is er na het volgen van deze cursus een nieuwe hobby geboren!

Benodigdheden

Er hoeven geen benodigdheden te worden meegenomen.

Bijzonderheden

De kosten voor deze cursus zijn exclusief kosten voor materialen en het biscuit- en glazuur bakken!

De cursus op de vrijdagavond bestaat uit 10 lessen van 2 uur. Op deze avond zijn ook de leden van de werkgroep aanwezig.

Deze cursus gaat alleen bij voldoende deelname door.

Aanmeldingsformulier cursus: Boetseren

Wilt u zich inschrijven voor de cursus "Boetseren"? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier geheel in. Na ontvangst van het formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
Inschrijven